poza3-33

Bună!

Scopul principal al acestui blog este de a promova un stil de viață sănătos, prin sfaturi și recomandări despre nutriție, sport și un aport de suplimente nutritive. El se adresează atât persoanelor care își doresc să slăbească, cât și celor care vor să aibă o viată echilibrată, o stare de sănătate și un nivel ridicat de energie.

Și acum sa îți spun povestea mea.

Sportul a făcut dintotdeauna parte din viața mea. La vârsta de 7 ani am început să joc tenis de câmp, timp de 4 ani m-am antrenat constant cu obiectivul de a face performanță. Din cauza  unei probleme de sănătate, care m-a împiedicat să mai fac antrenamente la fel de intense, tenisul a rămas și până în ziua de astăzi la stadiul de pasiune. În timpul școlii am facut parte din echipa de handbal, alături de care participam la competiții sportive.

poza3-6

Am înțeles de mică importanța sportului și l-am practicat constant ca și pasiune. Am încercat întotdeauna să alternez tipurile de mișcare, pentru a nu mă plictisi și pentru a mă menține în forma fizică dorită. Iarna merg la schi, vara ies cu rolele în parc, joc tenis cu prietenii, alerg și merg la sală indiferent de sezon.

Începând cu vârsta de 20 de ani prioritatea mea a devenit cariera, stilul meu de viață devenind unul sedentar. Alimentația mea se schimbase, mâncam pe fugă și nu mai acordam aceeași atenție corpului meu. Deși nu am luat în greutate niciodată mai mult de 5 kg, nu mai aveam energie și nici rezistență la efort, motiv pentru care am decis că trebuie să schimb ceva.

Am avut norocul să încep să lucrez cu un personal trainer foarte bine pregătit, care a știut să mă motiveze și să îmi reaprindă pasiunea pentru sport. Atunci am înțeles cât de important este să fac mișcare îndrumată de un specialist, deoarece el a știut cum să îmi facă un program de antrenament personalizat în funcție de capacitatea de efort și de obiectivele avute.

După 8 luni de antrenamente constante, am înțeles că mai importantă decât mișcarea este alimentația. Așadar am început să citesc cât mai multe cărți în domeniul nutriției și ulterior, dorind să transmit mai departe, am obținut și certificarea de tehnician nutriționist. Această idee mi-a venit în momentul în care din ce în ce mai multe persoane mă întrebau cum reușesc să mă mențin în formă, să am atâta energie în contextul în care lucrez minim 8 ore pe zi, la birou, și să alerg sau să merg la sală zilnic. Atunci mi-am dat seama că nutriția și mișcarea nu mai reprezintă pentru mine doar o pasiune, ci îmi doresc să transmit și mai departe motivația și informațiile de care oamenii au nevoie pentru a schimba ceva în viața lor.

Corpul tău poate face orice! Mintea este cea care trebuie convinsă!

Dorința mea este să te ajut pe tine, cititor al blogului meu, să îți atingi potențialul maxim,fie că este pe parte de nutriție, fie pe cea de exerciții fizice, identificând punctele cheie în care ai nevoie să faci o schimbare. Acest blog nu este doar despre nutriție și sport, este despre un stil de viață sănătos pe termen lung.

Primul pas este să realizezi  că felul în care te simți, felul în care arăți și starea ta de sănătate sunt importante pentru tine. Acesta este poate cel mai greu, deoarece nu este ușor să găsești o motivație reală pentru a face această schimbare și , oricât de dificile ar fi primele luni de tranziție, sunt convinsă că împreună putem avea rezultate pozitive asupra organismului tău. La rândul lui, corpul tău te va răsplăti cu o stare de echilibru, atât fizic cât și emoțional.

Ce trebuie să înțelegi este că nu există o soluție magică, o dietă rapidă, sau o pastilă pe care o poți administra și care să îți topească grăsimea, să te facă să fii mai sănătos sau să arăți mai bine. În momentul în care realizezi că îți iubești corpul suficient de mult încât să faci sport și să ai o alimentație sănătoasă , nu pentru a-l chinui, ci pentru a-l hrăni și a-i aduce un plus de sănătate, atunci este momentul în care viața ta nu va mai fi la fel.

Sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască deși aproape toți se nasc cu ea.” – Hipocrate