Orezul din konjac – o soluție pentru persoanele care vor să slăbească

Recent am primit de la MyProtein România ( myprotein.ro ) cadou un pachet de produse pe care să le încerc și să vă dau câteva idei de rețete. 12285775_1204682196211820_2107092407_n

Produsele primite au fost: unt de caju, amestec pentru clătite proteice, My Syrup de ciocolată, batoane proteice (MyBar Zero, Brownie cu proteine, Protein Cookie, Oats&Whey), pudră proteică din orez brun (sursă vegetală de proteine), pudră proteică Impact Whey Protein și pudră proteică din caseină.

Voi posta impresii despre fiecare pe măsură ce le încerc.

Primul produs pe care l-am folosit a fost orezul din făină de konjac My Rice.

[df_divider el_width=”100″ style=”solid” height=”1px” accent_color=”#EEEEEE” border_size=”2px” padding=”22px 0″ position=”align_center” el_class=””]

Ce este konjacul? 

[gap height=”20″]

Konjacul este o plantă originară din Japonia, a cărei rădăcină este folosită îndeosebi pentru a produce alimente cu conținut scăzut de calorii, din cauza conținutului său de glucomannan.

Glucomannanul este o fibră solubilă care are o capacitate uimitoare de a absorbi lichidele (până la 100 de ori greutatea sa) și de a se transforma într-un gel care umple stomacul și reduce pofta de mâncare.

Din konjac se fac: făină, paste făinoase, orez și mai este folosit și ca gelifiant. Konjacul este un aliment folosit de mii de ani in Japonia pentru slăbire. Este un aliment fără gluten, 100% natural și non-alergenic. 

[df_divider el_width=”100″ style=”solid” height=”1px” accent_color=”#EEEEEE” border_size=”2px” padding=”22px 0″ position=”align_center” el_class=””]

Orezul din făină de konjac

[gap height=”20″]11095006-1704302105517758

Acest produs este recomandat persoanelor care vor să slăbească sau celor care urmează dietele Dukan sau Paleo. Deși eu nu încurajez aceste diete, consider ca acest produs poate fi inclus într-un plan alimentar echilibrat, de două ori pe săptămână.

Principalele beneficii ale acestui produs ar fi:

  • conținutul redus de calorii ( 7 calorii/ 100gr )
  • conține fibre solubile în apă, care dau senzația de sațietate
  • încetinește absorbția zahărului, ajutând la reglarea glicemiei și reducerea colesterolului din sânge
  • nu conține gluten
  • este o sursă de vitamine și minerale
  • este un aliment alcalin, fiind indicat în special persoanelor care consumă multe alimente acide, în special produse din carne

Recomandări de folosire a acestui produs:

  • după masă, consumați cât mai multă apă, deoarece aceasta îi activează energia vitală
  • evitați asocierea lui cu produse naturale care scad glicemia, deoarece există riscul ca aceasta să scadă prea mult

Din cauza conținutului ridicat de fibre și a capacității acestora de a-și mări greutatea, produsele din konjac ar trebui evitate de către persoanele care au probleme de obstrucție intestinală, dificultăți de înghițire sau alte afecțiuni ale aparatului digestiv.

[df_divider el_width=”100″ style=”solid” height=”1px” accent_color=”#EEEEEE” border_size=”2px” padding=”22px 0″ position=”align_center” el_class=””]

Experiența mea cu orezul din konjac

[gap height=”20″]IMAG1469

Având în vedere că tocmai terminasem antrenamentul la sală, mi-am pregătit ceva rapid care să conțină proteine, fibre și un conținut scăzut de carbohidrați. Astfel am ales orezul din făină de konjac My Rice, ton și salată de legume.

Orezul vine ambalat în pachete de 100 de grame, este deja hidratat cu apă și hidroxid de calciu. Acesta se clătește într-o sită si se pune la fiert 2-3 minute.

Îl puteți folosi în diverse rețete, de la orez cu ciuperci, orez cu legume, diverse salate și îl puteți asocia cu o sursă de proteine animale, cum ar fi carne de pui, curcan, pește, vită sau alte surse de proteine vegetale.

IMAG1499_1

Orezul are o textură ușor gumată, însă ușor de mestecat.

Ca și impresie generală, nu vă așteptați să aibă un gust similar cu orezul alb. Vă recomand să îl încercați combinat cu legume sau ciuperci. Multi spun că produsele din făină de konjac au un gust ciudat, eu consider că nu au gust, însă combinate cu originalitate pot fi o variantă foarte sănătoasă într-o dietă de slăbire.

[gap height=”40″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *