Trăim pentru a mânca sau mâncăm pentru a trăi?

Toți oamenii mănâncă pentru a trăi. Nu am nici o îndoială cu privire la exactitatea acestui fapt. Cu toate acestea, există o tendință generală a oamenilor de a găsi satisfacție în alimente care au un gust delicios și care stimulează centrii plăcerii . Asta duce în timp la un stil de viață în care oamenii își găsesc împlinire în a mânca, mai exact trăiesc pentru a manca.

Aceștia  consideră alimentele ca fiind ceva mai mult în viața lor decât de un combustibil. Acestea pot  însemna confort, familie, prieteni, fericire, stilul de viață sau eliberarea de stres. Atunci când produsele alimentare reprezintă mai mult decât substanțele nutritive conținute, vor intra în angajamente și priorități contradictorii. Ce anume conduce subconștientul nostru pentru a lua decizii? Emoțiile, dorințele și angajamentele internalizate. De aceea, cei care “trăiesc pentru a mânca” percep ca fiind o provocare foarte mare să poată face modificări  alimentare sănătoase. Pentru aceștia, e mai mult decât mâncare … este vorba despre rolul pe care alimentația îl are în viața lor.

Când aceștia sunt rugați să facă modificări alimentare sănătoase, ei  cred imediat că nu se mai pot bucura de gătit, de  mâncare sau de socializare cu prietenii lor.

Cu toate acestea, făcând schimbări pozitive în alimentație, nu trebuie să însemne automat și renunțarea la consumul de bine sau bun gust. Încercați sa gătiți cu unele condimente noi, mai degrabă decât cu unt sau ulei. Descoperiți noi arome prin adăugarea unui nou fruct sau legume pentru un fel de mâncare. Duceți-vă cu prietenii o dată sau de două ori pe săptămână și distrați-vă! În cele din urmă, una sau doua mese nu influențează un stil de viață sănătos.

Cei care “mănâncă pentru a trăi” de obicei percep alimentele ca și combustibil pentru a-și hrăni corpul și a-l păstra puternic.

În concluzie, noi toți mâncăm pentru a trăi într-un sens biologic. Nu vrem să murim din cauza lipsei de hrană și apă, așa că mâncăm pentru a rămâne în viață. A trăi pentru a mânca, pe de altă parte, este o chestiune cu totul diferită. Datorită beneficiilor psihologice, emoționale, sau sociale pe care le aduc anumite alimente celor care trăiesc pentru a mânca, aceștia vor face din mâncat punctul central al vieții lor, mai presus și dincolo de nevoia lor de energie pentru a supraviețui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *